Wat doen we
Home Wat doen we Waar vindt u ons Activiteiten Hoe zijn we begonnen Nieuwsbrief Andere organisaties Foto's Laatste nieuws Contact

 

Wat doen we
Waar vindt u ons
Activiteiten
Hoe zijn we begonnen
Nieuwsbrief
Andere organisaties
Foto's
Laatste nieuws
Contact

 

Wat is een Steunstee?                                                    

Wonen in een dorp heeft iets gemoedelijks: het leven is er rustig en mensen groeten elkaar op straat. Een praatje is snel gemaakt. Velen willen tot in lengte van dagen in hun eigen dorp blijven wonen. Daarom krijgen steeds meer dorpen een Steunstee.

Steunstee biedt op een nieuwe manier een kleinschalige voorziening voor dorp en buurt en is een ontmoetingsplaats voor iedereen. U kunt bij Steunstee terecht voor hulp en advies op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Steunstee is een algemene voorziening die zorgt voor een verbetering van de leefbaarheid in een dorp of een buurt. Steunstee is er op gericht dat men langer thuis kan blijven wonen
Steunstee Roodeschool

Op 1 november 2004 is de Steunstee in Roodeschool geopend. De Steunstee is een veelzijdige ontmoetingsplek  in het dorp, die tevens ondersteuning en  informatie  over wonen, welzijn en zorg biedt. Steunstee is destijds gestart vanuit het gemeentelijk beleid om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

De Steunstee wordt verder ontwikkeld door de Stichting Steunstee Roodeschool, (eerder de Stichting Seniorenvoorzieningen Roodeschool).  De Steunstee wordt verder ontwikkeld door de Stichting Steunstee Roodeschool, (eerder de Stichting Seniorenvoorzieningen Roodeschool). Het jaarverslag over het jaar 2018 is beschikbaar.  Klik hier voor het jaarverslag.
De Steunstee is gevestigd in het voorhuis van het Dorpshuis aan de Hooilandseweg. Tijdens de inloopuren kunt u terecht voor een kop koffie, een praatje en al uw vragen en opmerkingen over het dorp. Ook over zaken die de woning en de woonomgeving betreffen, zoals straatverlichting, openbaar groen en onveilige situaties bent u welkom bij Steunstee.

Steunstee biedt u de mogelijkheid over bepaalde zaken informatie en voorlichting te verkrijgen. Steunstee kan voor u contact  leggen met de gemeente en aanbieders van woon-, welzijn-, en zorgdiensten. 

Naast inloopuren en koffieochtenden kunnen inwoners bij Steunstee terecht op spreekuren van een aantal instellingen op het gebied van zorg, dienstverlening  welzijn en wonen. Ook via het internet wordt het steeds beter mogelijk antwoorden te vinden op vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De vrijwilligers bieden ook, indien nodig, ondersteuning bij het opzetten van nieuwe activiteiten.

Een aantal diensten van de Steunstee zijn: 

bullet

folderinfo, aanvraagformulieren gemeente, thema-bijeenkomsten en ontmoetingsactivtiten: zoals klaverjassen, sjoelen en bingo, spreekuur computerhulp, creatieve ochtenden , gezamenlijk fietsen en eten.

 

naar boven